Europske građanske inicijative – online radionica

Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola projekt Grada Pule u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskom komisijom poziva Vas na online radionicu na temu „Europske građanske inicijative“ namijenjenu savjetima mladih s područja Istarske županije te ostalim zainteresiranima. Online radionica održat će se u srijedu, 24. lipnja 2020 godine s početkom u 14,00 sati.

 

Europska građanska inicijativa jedinstven je instrument koji vam omogućuje da od Europske komisije zatražite da predloži nove propise i tako sudjelujete u oblikovanju EU-a. Naime, od 1. siječnja 2020. godine počela se primjenjivati nova Uredba o europskoj građanskoj inicijativi, kojom je taj važni instrument participativne demokracije bitno izmijenjen. Oslanjajući se na pozitivan zamah proteklih nekoliko godina, Europska unija koristi ažuriranje europske građanske inicijative kako bi povećala informiranost građana i mogućnosti koje im taj instrument nudi: da osmišljavaju vlastite inicijative, angažiraju se u kreiranju politike i stvarno utječu na utvrđivanje političkog programa na razini EU-a.

 

Online radionica o Europskoj građanskoj inicijativi koju će održati stručnjaci Europske komisije (na engleskom jeziku), bit će prilika da savjeti mladih s područja Istarske Županije te svi oni kojima je participativna demokracija važna, saznaju više o ovoj važnoj temi. Savjeti mladih osnivaju se radi aktivnog uključivanja mladih u javni život gradova i općina, kako bi svojim djelovanjem i prijedlozima utjecali na donošenje odluka lokalne javne uprave, a koje su od interesa za mlade i razrješavanje problema mladih u lokalnoj sredini.

 

Praćenje online radionice je besplatno za sve sudionike, a prijava obvezna putem prijavnog obrasca, nakon koje će sudionici dobiti podatke za pristup predavanju za pristup predavanju na online platformi WebEx. Dodatne informacije o online radionici “Europska građanska inicijativa“ možete saznati u Pozivu i programu koji se nalazi u privitku.

 

Srdačno Vas pozdravljamo.

 

S poštovanjem,

 

Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola

 

Giardini 2, 52100 Pula  

  

Radno vrijeme / Orario di lavoro:                                    

Pon.- pet. / Lun.- ven.  08 – 12

 

Tel. +385 52 555 935, +385 52 555 937

Fax.+385 52 555 936

E-mail: EDICpulapola@pula.hr

Web: http://edic.pulapola.eu/hr/

https://www.facebook.com/EDICPulaPola

https://twitter.com/EDIC_PulaPola

 

Online anketa o zadovoljstvu pruženom uslugom Informacijskog centra EDIC Pula – Pola

http://occurrence-survey.com/edic-users-satisfaction/page1.php

 

Europe Direct središnja informacijska služba:

http://europa.eu/europedirect/index_hr.htm

 

Vaša Europa – Informacije putem interneta:

http://europa.eu/youreurope/citizens/index_hr.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ova e-pošta je provjerena na viruse Avast protuvirusnim programom.
www.avast.com

[Message clipped]  View entire message

5 Attachments

 

 

Prethodna objava
Izvješće Komisije o europskim izborima 2019.
Sljedeća objava
Globalni odgovor na pandemiju koronavirusa: pogledajte sastanak na vrhu i koncert
Izbornik