Kupnja na internetu: Komisija i tijela za zaštitu potrošača pozivaju trgovce da usklade politike informiranja s pravom EU-a

Europska komisija danas objavljuje rezultate provjere na razini EU-a provedene na gotovo 500 internetskih trgovina koje prodaju odjeću, obuću, namještaj, predmete za kućanstvo i električne uređaje.

Iz rezultata je vidljivo da gotovo dvije trećine trgovina nije usklađeno s temeljnim pravima potrošača EU-a. Didier Reynders, povjerenik za pravosuđe, izjavio je: Neprihvatljivo je da dvije trećine internetskih trgovina ne informira kupce na ispravan način o njihovim pravima kao što je primjerice pravo na povratak robe u roku od 14 dana. Pravima EU-a jača se povjerenje potrošača i zbog toga moraju biti jasno navedena.

Direktivom EU-a o pravima potrošača osigurava se da svaki kupac prilikom kupnje na internetu ima pravo na jasne, točne i detaljne informacije o dostavi, pravu na odustajanje i zakonskom jamstvu u slučaju neispravnosti proizvoda. Sažetak istraživanja možete pronaći u priopćenju za medije.

Prethodna objava
EU ulaže 10 milijuna eura u istraživanje korona virusa
Sljedeća objava
Europska komisija objavila godišnji pregled oporezivanja u državama članicama
Izbornik