Međunarodna rasprava mladih povodom obilježavanja Europske godine mladih

Europe Direct Slavonski Brod, u suradnji s partnerima – predstavnicima pojedinih hrvatskih i međunarodnih Europe Direct mreža  –  organizira međunarodnju raspravu mladih  – Što EU može i treba učiniti za tebe? povodom obilježavanja Europske godine mladih.

Rasprava se održava u Šibeniku / Rogoznici, u vrmenu do 11 do 14. rujna (uključujući dane putovanja).

Cilj upoznati mlade o mogućnosti uključivanja u niz događanja i aktivnosti za mlade.  Istaknuti važnosti i ulogu mladih te njihovoj podržšci i angažmanu tijekom pandemije. Upoznati ih sa svim mogućnosti koje im nudi EU i načinima uključivanja u izgradnju buduće Europe.

Očekivani rezultati: potaknuti mladi, osobito oni s manje mogućnosti, da postanu aktivni i angažirani građani, kao i akteri promjena, nadahnuti europskim osjećajem pripadnosti; predstavljene različite mogućnosti dostupne mladima diljem EU-a i na taj način podržati njihov osobni, društveni i profesionalni razvoj u zelenijoj, digitalnijoj i uključivijoj Europskoj uniji.

Sudionici: Mladi,  članovi savjeta mladih, udruga za mlade/udruga mladih, nezaposleni mladi, čije će sudjelovanje biti osigurano uz pomoć ED SB, ED Osijek, ED Čakovec, ED Šibenik te  ED Graz, Austrija

 

Prethodna objava
My Erasmus Plus experience
Sljedeća objava
Posjet povjerenice Europske komisije za koheziju i reforme Elise Ferreire Zagrebu i Osijeku, 29. i 30. rujna 2022.
Izbornik