NAJAVA: Potpredsjednica Komisije Šuica u ponedjeljak 10. listopada 2022. na završnoj konferenciji Europske godine mladih u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica sudjelovat će u ponedjeljak 10. listopada 2022. na konferenciji “Europska godina mladih 2022. – iskoristi priliku”. Europska godina mladih 2022. inicijativa je koju je pokrenula Europska komisija kako bi poslala jasnu podršku i osnažila na aktivnu participaciju mlade diljem Europe koji su na različite načine bili pogođeni posljedicama pandemije. Konferenciju “Europska godina mladih 2022. – iskoristi priliku” završno je i najvažnije nacionalno događanje u okviru obilježavanja ove istoimene inicijative Komisije usmjerene na mlade, a organizira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade Vlade Republike Hrvatske. Detaljnije informacije o konferenciji i programu možete pronaći na ovoj poveznici.

Uz potpredsjednicu Europske komisije Dubravku Šuicu, u uvodnom dijelu konferencije govorit će i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, te državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić. Otvorenju konferencije prisustvovat će i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Davor Filipović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Po završetku uvodnog dijela konferencije – između 11 i 11.15 sati – potpredsjednica Komisije Šuica bit će dostupna za kratke izjave medijima na lokaciji održavanja konferencije, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Više informacija o europskim inicijativama za mlade

Europska godina mladih 2022.

Akcijski plan za mlade u okviru vanjskog djelovanja EU-a

Program Erasmus+

Europske snage solidarnosti

Program ALMA

Prethodna objava
Posjet povjerenice Europske komisije za koheziju i reforme Elise Ferreire Zagrebu i Osijeku, 29. i 30. rujna 2022.
Sljedeća objava
Svjetski dan mentalnog zdravlja: Komisija objavila izvješće o utjecaju pandemije bolesti COVID-19 na mentalno zdravlje mladih
Izbornik