Natjecaj za organizaciju Dana Europe

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva sve mlade osobe između 16 i 27 godina da se prijave na natječaj za organizaciju proslave Dana Europe u Hrvatskoj. Svi koji se prijave trebaju dostaviti svoj idejni i kreativni prijedlog u obliku prezentacije koji će sadržavatiprijedlog jedne ili više aktivnosti kojima će se proslaviti Dan Europe.

Prijedlozi moraju biti povezani s temama i politikama Europske komisije te biti najučinkovitiji za komunikaciju prema mladima, kao što je istaknuto u Strategiji EU-a za mladepretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj povezniciHR•••. Osim toga, predložene aktivnosti trebaju obuhvaćati pitanja koja najviše zaokupljaju mlade, u skladu s prioritetima istaknutima u Ciljevima za mlade, kao što su ravnopravnost i uključivost, održivost, mentalno zdravlje i dobrobit te kvalitetno zapošljavanje.

Svoje prijedloge aktivnosti za proslavu Dana Europe svi zainteresirani mogu poslati u obliku prezentacije najkasnije do 12. veljače do 12 sati na adresu e-pošte comm-rep-zag-events@ec.europa.eu. U svojoj prezentaciji prijavitelji moraju detaljno pojasniti svoju ideju i obrazložiti svaku stavku, a uvjet je da predložene aktivnosti odgovaraju temama i politikama Europske komisije te moraju biti uključive za mlade. Uz sadržaj, ocjenjivat će se i kreativnost te prijavitelji trebaju dostaviti prijedlog vizuala ili fotografija koje će vizualno dočarati predloženu ideju kao i prijedlog naziva predloženih aktivnosti, poput prijedloga službenog hashtaga (#) događanja. Na temelju kriterija za odabir, ocjenjivački sud sastavljen od zaposlenika Europske komisije u Hrvatskoj i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj odabrat će pobjednika ocjenom originalnosti prijedloga i pristupa te relevantnosti sadržaja i kreativnosti.

Pobjednik dobiva priliku realizirati svoju ideju i koncept proslave Dana Europe zajedno s timom organizatora i uz njegovu savjetodavnu i organizacijsku potporu, a proslava Dana Europe organizirat će se koliko god to bude moguće prema autorskoj ideji pobjedničkog tima, ovisno o troškovima, odnosno raspoloživom proračunu. Pobjednik natječaja bit će proglašen 28. veljače 2022. godine.

Pravilnik natječaja dostupan je na poveznici te pozivamo sve zainteresirane da prije pripremanja prezentacije detaljno prouče uvjete i odredbe koje je potrebno zadovoljiti.

Natječaj se provodi u sklopu Europske godine mladihpretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj povezniciHR•••, koja ima za cilj aktivno uključiti mlade u izgradnju bolje budućnosti Europe, koja će biti zelenija, digitalnija i uključivija, te im pružiti bolje i brojnije prilike za budućnost. Europska godina mladih usko je povezana s uspješnom provedbom instrumenta NextGenerationEUpretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj povezniciHR•••, koji otvara nove perspektive za mlade, uključujući kvalitetna radna mjesta i prilike za obrazovanje i osposobljavanje za Europu budućnosti te podupire sudjelovanje mladih u društvu.

Sve obavijesti i informacije o natječaju moguće je pratiti na društvenim mrežama Predstavništva:

Facebook

Instagram

Twitter

Prethodna objava
Interaktivna radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu CERV programa
Sljedeća objava
Novo izvješće o koheziji pokazuje da se razlike među regijama EU-a smanjuju zahvaljujući potpori EU-a
Izbornik