Videonatječaj Što bi EU mogla učiniti za mlade

Pravila videonatječaja

Članak 1.
Svrha priređivanja nagradnog natječaja
Priređivač priređuje nagradni natječaj za videoradove sa svrhom poticanja mladih na aktivno uključivanje u običježavanje Europske godine mladih.
Pozivamo mlade da podijele videoprijedloge svoga viđenja što bi EU mogla učiniti za mlade kako bi podržala njihov osobni, društveni i profesionalni razvoj u zelenijoj, digitalnijoj i uključivijoj Europskoj uniji.
Svoje prijedloge (broj nije ograničen) mogu iznijeti u kratkom videu od 30 do 60 sekundi.Video je potrebno objaviti na osobnom Facebook računu ili Instagramu, u naslovu opisati sadržaj svog videa te ga poslati na e-mail info.edsb@gmail.com. Objavu videa je potrebno označiti hashtagom #EuropeanYearOfYouth.
Video bi trebao dati prikaz želja mladih u pogledu obrazovanja, osposobljavanja, učenja i zapošljavanja te građanskog i političkog sudjelovanja / prilika za mlade.
Mogu se osvrnuti na utjecaje različitih globalnih izazova – klimatskih promjena, digitalne i zelene transformacije, demografske tranzicije i svih drugih izazova s kojima se susreću te iznijeti ideje i prijedloge koje imaju za budućnost.
Nagradni se natječaj organizira na međunarodnoj razini. Natječaj ni na koji način nije sponzoriran ili promoviran od strane društvenih mreža Instagram, Facebook i You Tube niti je povezan s Instagramom, Facebookom ili You Tubeom.
Nagrade se dodjeljuju i preuzimaju u Europe Directu Slavonski Brod, uz predočenje osobne iskaznice. U slučaju nemogućnosti dolaska dobitnika po nagradu, bit će mu uručena poštom.

Članak 2.
Trajanje
Nagradni natječaj traje od 5. 1. do 25. 3. 2022. u 24:00 sati. Video klip se postavlja na You Tube, Instagram ili Facebook osobe koja se prijavljuje na natječaj, uz obavezno označavanje #EuropeanYearOfYouth , te obavezno slanje na email info.edsb@gmail.com Jumbo mailom ili We Transferom.

Članak 3.
Pravila nagradnog natječaja
Pravila nagradnog natječaja bit će objavljena na Facebook stranicama Europe Directa Slavonski Brod prije početka nagradnog natječaja.

Članak 4.
Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju
Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju svi mladi, s prebivalištem u Europi, osim zaposlenika priređivača kao i članova njihovih užih obitelji (roditelji, supružnik, djeca, sestre i braća). Svi prijedlozi moraju biti autorski, tj. video klipovi moraju sadržavati originalan sadržaj.

Članak 5.
Kako sudjelovati
Korisnici mogu sudjelovati u nagradnom natječaju tako da na vlastitom Facebooku/Instagramu/YouTubeu objave video rad s hashtagom #EuropeanYearOfYouth, uz obavezno slanje na email info.edsb@gmail.com, po potrebi i Jumbo mailom ili We Transferom.
Nije ograničen broj video klipova koje jedan sudionik smije objaviti i na taj način sudjelovati u natječaju, ali jedan sudionik može osvojiti samo jednu nagradu.
Video klipovi mogu biti snimljeni profesionalnom ili amaterskom kamerom te mobitelom, u landscape (vodoravnom) položaju.
Sudjelovanje mentora koji se profesionalno bave filmom ili su članovi nevladinih udruga je dobrodošlo (nije nužno da je mentor profesor).

Komunikacija sa sudionikom nagradnog natječaja provodit će se preko e-maila info.edsb@gmail.com .
Video radovi ne smiju sadržavati uvredljive, neprikladne i vulgarne sadržaje. Svi video klipovi koje pristignu na natječaj pregledat će se. Radovi koji ne budu zadovoljavali pravila bit će diskvalificirani.

Video klip u trajanju od 30 do 60 sekundi prikazivat će se i na društvenim mrežama i medijima.

Prijava mora sadržavati:
– Ime i prezime, dob
– Kontakt detalje
– ime i prezime mentora (ukoliko postoji)
– Link na video uradak koji je prethodno postavljen na You Tube/Instagram/Facebook stranicu u trajanju do jedne minute. (Klipovi duži od 60 sekunda neće biti razmatrani.)

Članak 6.
Nagrade
Pobjednik: jedan, a bit će nagrađeno 10 najboljih videa
Nagrade: inspirativne i korisne nagrade za razvoj vašeg videostvaralaštva i 10 najboljih videa postavljenih na YouTube kanal Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Europe Directa Slavonski Brod!
Nagradni fond obuhvaća 10 nagrada:
sudjelovanje na međunarodnom susretu organiziranom povodom Europkse godine mladih i 1 video digitalna kamera za pobjednika
raznovrsne i prigodne nagrade za autore 10 najboljih videa

Članak 7.
Izvlačenje dobitnika
Pobjednike nagradnog natječaja odabrat će stručni žiri prema kriterijima kreativnosti i kvalitete video rada.

Članak 8.
Obavijest o dobitku i preuzimanju nagrade
Ime i prezime pobjednika bit će objavljeno na Instagram profilima / Twitterima / i Facebook stranicama Europe Directa Slavonski Brod, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, najkasnije 10 dana nakon završetka proglašenja pobjednika Natječaja

Članak 9.
Općenito o nagradama i dobitnicima
Nagradu nije moguće zamijeniti za novac ili bilo koju drugu nagradu. Prijenos nagrada na treću osobu nije moguć. Jedna osoba može osvojiti samo jednu od navedenih nagrada.
Priređivač nagradnog natječaja pridržava pravo da ne dodijeli nagradu ako se utvrdi da je korisnik u nagradnom natječaju sudjelovao u suprotnosti s pravilima i uvjetima nagradnog natječaja.
Preuzimanje nagrade
Preuzimanjem nagrade prestaju sve obaveze priređivača prema dobitniku.
Ako se dobitnik ne javi u roku od mjesec dana od proglašenja dobitnika priređivač nagradnog natječaja pridržava pravo da dobitnika poništi.

Članak 10.
Suglasnost s pravilima
Smatra se da sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik prihvaća ova pravila nagradnog natječaja. Pravila počinju vrijediti nakon što budu objavljena na Facebook stranici EDSB.

Članak 11.
Sudionici svojim sudjelovanjem u nagradnom natječaju neopozivo prihvaćaju da je priređivač njihov video klip i ime ovlašten koristiti u promotivne svrhe.

Članak 12.
Sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik također daje suglasnost da priređivač njegove osobne podatke pohrani u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Po završetku nagradnog natječaja ta se suglasnost može povući u svakom trenutku.

Članak 13.
Priređivač zadržava pravo otkazati, prekinuti ili staviti u stanje mirovanja nagradni natječaj u slučaju više sile, manipulacije, neovlaštenog zahvata, prijevare, tehničkog kvara, ljudske pogreške koja je izvan kontrole priređivača, ako je time ugroženo upravljanje, sigurnost, pravičnost, etičnost ili ispravna provedba nagradnog natječaja.
Sve informacije i nagrade osigurava Europe Direct Slavonski Brod i Predstavništvo Europske komisije u RH.

Prethodna objava
Poziv za sufinaciranje projekata informiranja javnosti o zajedničkoj poljoprivrednoj politici
Sljedeća objava
WHAT THE EU CAN DO FOR YOUNG PEOPLE, video competition
Izbornik