10 godina RH u EU

Predstavništvo Europske komisije u suradnji s uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj poziva vas danas, u petak 30. lipnja na Europski trg u Zagrebu, gdje ćemo s početkom u 19 sati prigodnim glazbenim i filmskim programom otvorenim za javnost i medije obilježiti 10. godišnjicu članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

U 21 sat okupljenima će se prigodno obratiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar vanjskih i Europskih poslova Gordan Grlić Radman te gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, dok će u ime domaćina događanje otvoriti Maja Ljubić Kutnjak, v. d. voditeljice Europskog parlamenta, i Andrea Čović Vidović, zamjenica voditelja Europske komisije u Hrvatskoj.

Partneri ovog događanja su Ministarstvo vanjskih i europskih poslovaMinistarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unijeMinistarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politikeMinistarstvo kulture i medija (Služba za Kreativnu Europu/ Desk kreativne Europe), Agencija za mobilnost i programe EUUred za udruge Vlade Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Zabavni glazbeni program donosimo vam u suradnji s Radiom Yammat FM: glazba s Europskog trga kreće već od 19 sati pa sve do pola sata iza ponoći idućeg dana 1. srpnja, kad ćemo zajedno dočekati deseti rođendan Hrvatske u Europskoj uniji. Bogati filmski program koji će se besplatno prikazivati na Europskom trgu u petak odabrali smo u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Hrvatske. U 19.35 tako možete pogledati obiteljski film “Moj dida je pao s Marsa”, u 21.35 na rasporedu je kratkometražni film “Ostrižena”, u 22.40 još jedan kratkometražni film “Slijedi…”, a posljednji je na rasporedu u 23.35 kratkometražni film „U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga“.

Prethodna objava
Dodjela nagrada autorima za najbolje videoradove na Međunarodnom natječaju Imam mota!
Sljedeća objava
10. godišnjica pristupanja Hrvatske Europskoj uniji
Izbornik