Besplatne radionice osnova programiranja i robotike

Europski dom Slavonski Brod organizira četrdesetosatni set besplatnih radionica osnova informatike i robotike u sklopu projekta GO_PRO 2 za nekoliko skupina polaznika, s početkom od 15. siječnja 2022. Radionice su namijenjene osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji žele naučiti nešto više o zabavnom i futurističkom svijetu robotike. Kroz radionice upoznat ćemo polaznike sa sljedećim tehnologijama:

– Scottie Go! – društvena igra za učenje osnova programiranja
– MotionCube – set alata za upoznavanje s logikom rada računala i robota
– Scratch i Scratch Junior – grafički programski jezici koji će vas upoznati s konceptima programiranja
– Photon – mali robot koji će vas uputiti u svijet robotike
– LoFi – još jedan (ručno rađeni) robot koji će proširiti vaše znanje o robotici
+ Mindstorm

Ciljane skupine: 3 grupe – učenici 1. – 4. razreda, 5. – 8. razreda i učenici srednjih škola, s manje iskustva u programiranju i robotici.

Kroz radionice ćemo polaznike upoznati i s osnovama binarnog sustava, programskih petlji, različitih vrsta varijabli i još mnogo toga.

Radionice će se moći održavati svake subote u dopodnenvim satima ili svake srijede u poslijepodnevnim satima, u prostoru Europe Directa Slaovnski Brod, Mesićeva 28, ili po dogovoru u nekoj od odgojnoobrazovnih institucija.

Molimo vas da informaciju o održavanju besplatnih radionica proslijedite zainteresiranima preko svojih medijskih kanala – nastavnicima, učenicima, roditeljima, ostalim građanima koji su voljni surađivati u provedbi ove višemjesečne aktivnosti.

PRIJAVITI se mogu najkasnije do 15. siječnja 2022. putem linka https://forms.gle/FRe2m1jgiK5ZNS1w5

Po zaprimljenim prijavama, formirat ćemo skupine i obavijestiti o početnom sastanku, grupama te mjestu i vremeniku rada.

E-mail adresa za kontakt je info.edsb@gmail.com sa zainteresiranim budućim polaznicima.

Prethodna objava
EUROPSKA PODATKOVNA STRATEGIJA: ŠTO PARLAMENT ŽELI
Sljedeća objava
Poziv za sufinaciranje projekata informiranja javnosti o zajedničkoj poljoprivrednoj politici
Izbornik