Connectivity – prilika za sve

Connectivity je trogodišnji Erasmus + (2019-1-NL01-KA204-060276) projekt, koji je započeo 1. rujna 2019. godine pripremnim sastankom u Italiji, a završit će 31. kolovoza 2022. godine. Cilj projekta je razvoj metoda održivog uključivanja nezaposlenih odraslih osoba u život društvenih zajednica, pomoću edukativnih aktivnosti održanih na otvorenim prostorima.

Projekt okuplja 7 partnerskih organizacija: Olde Vechte Foundation iz Nizozemske, Praxis iz Grčke, Active Bulgarian Society iz Bugarske, Europski dom Slavonski Brod iz Hrvatske, YOBBO – Youth Beyond Borders iz Italije, Rota Jovem iz Portugala i Parcours le monde ILDF iz Francuske. Sve partnerske organizacije rade s pripadnicima ranjivih skupina i imaju za cilj podržati njihovo aktivno sudjelovanje u zajednici uz pomoć različitih alata i metoda neformalnog obrazovanja. Stvaranje pristupačnog i primjerenog okruženja za osnaživanje skupina ljudi koji se nalaze u nepovoljnom položaju iz bilo kojeg razloga čest je izazov u cijeloj Europi, posebno kada su u pitanju odrasli. Cilj projekta je pružiti podršku edukatorima iz partnerskih i pridruženih suradničkih organizacija, koji će raditi s nezaposlenim odraslim osobama, omogućujući ima stjecanje novih znanja i naprednih metoda podučavanja kako bi svojim ciljanim skupinama mogli pružati kvalitetno učenje usklađeno s njihovim potrebama.

Dodatno, nezaposlenim  osobama bit će ponuđena mogućnost uključivanja u rad partnerskih organizacija i na takav način će imati priliku preuzeti aktivniju ulogu u zajednici, steći znanja i kompetencije, te postati zapošljivijima i u drugim radnim kontekstima.

Tijekom trajanja projekta provodit će se aktivnosti na otvorenimm prostorima; dosadašnje je iskustvo pokazalo da su one najučinkovitije jer su jednostavne, lagane I pristupačne, bez obzira na socijalne kompetencije ili obrazovnu/kulturnu pozadinu ciljane skupina. To mogu biti kratke igre, hodanje, biciklizam ili bilo koje druge aktivnosti koje mogu biti dobrom podlogom za učenja.

Kako bi se osigurala što bolja podrška partnerskim organizacijama u razvoju inkluzivnog okruženja za nezaposlene osobe, kreirana je internetska platforma koja sadrži razne materijale prikupljene tijekom trajanja projekta (aktivnosti, alate, publicirane članke, videozapise, fotografije) te novosti. Bit će ažurirana tijekom cjelokupnog trajanja projekta, a uključivat će i informacije o drugim događajima povezanim s projektom, koje provode partneri na projektu ili njihove pridružene suradničke  organizacije. Platforma se sastoji od različitih kategorija i služi kao izvor informacija za sve zainteresirane za ovu temu ili za mogućnosti koje se nude u sklopu projekta. Osim toga, platforma služi i kao sredstvo komunikacije između partnerskih organizacija i drugih stručnjaka, volontera i članova ciljane skupine, jer pruža prostor za interakciju, dobijanje povratnih informacija i razmjenu I ravoj novih ideja.

Platformu možete posjetiti na sljedećoj poveznici:

https://connectivityproject.eu/

 

Prethodna objava
ONLINE RASPRAVA O PROGRAMU DIGITALNA EUROPA
Sljedeća objava
EUROPSKI ODGOVORI NA SADAŠNJE I BUDUĆE IZAZOVE
Izbornik