Europska komisija utrostručit će žurno humanitarnu pomoć Gazi na više od 75 milijuna eura

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen razgovarala je danas poslijepodne s glavnim tajnikom UN-a António Guterresom u kontekstu kontakata s regionalnim čelnicima i čelnicama koji su u tijeku.

Nakon tog poziva izjavila je: „Komisija će odmah za 50 milijuna eura povećati trenutnu financijsku omotnicu humanitarne pomoći predviđen za Gazu. Time će ukupan iznos pomoći povećava na više od 75 milijuna eura. Nastavit ćemo blisku suradnju s UN-om i njegovim agencijama kako bismo osigurali da ta pomoć dopre do onih kojima je u pojasu Gaze potrebna. Komisija podupire pravo Izraela da se brani od Hamasa, uz puno poštovanje međunarodnog humanitarnog prava. Zato naporno radimo na osiguravanju potpore nedužnim civilima u Gazi.”

Povjerenik Komisije za upravljanje kriznim situacijama Lenarčič izjavio je: „Komisija čini sve što je u njezinoj moći kako bi pružila humanitarnu potporu civilima u pojasu Gaze. Ovo utrostručenje humanitarne pomoći EU-a pomoći će osigurati osnovne potrebe za civile u Gazi. Ključno je osigurati siguran i neograničen pristup humanitarnoj pomoći.”

Prethodna objava
EUROTRIBINA: EU PRED NOVIM IZAZOVIMA
Sljedeća objava
UDRUZI “VUKOVARSKI LEPTIRIĆI” URUČENO PRIZNANJE EUROPSKOG PARLAMENTA
Izbornik