Europski tjedan mobilnosti 2022.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao tijelo zaduženo za nacionalnu koordinaciju Europskog tjedna mobilnosti u Republici Hrvatskoj, poziva potencijalne prijavitelje da se uključe u najveću manifestaciju posvećenu održivoj urbanoj mobilnosti koja se, uz potporu Europske komisije, i ove godine održava u razdoblju od 16. do 22. rujna.

Manifestacija Europski tjedan mobilnosti sastavljena je od 3 glavne komponente: tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti (kao što su npr. uvođenje i/ili širenje pješačkih zona, spuštanje rubnjaka, uvođenje sustava javnih bicikala, unaprjeđenje sustava javnoga prijevoza) te “Dana bez automobila” koji se svake godine održava 22. rujna i predstavlja centralni događaj Europskog tjedna mobilnosti.

Tema Europskog tjedna mobilnosti 2022. je „Bolja povezanost“, a obuhvaća svaki vid održivog prijevoza u gradskom okruženju.  S tim ciljem odabran je i ovogodišnji slogan “Kombiniraj i kreći se!“. Njime se potiče odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom.

Ako predstavljate mjesto ili grad, možete sudjelovati tijekom glavnog tjedna kampanje između 16. i 22. rujna i prijaviti svoje aktivnosti i mjere putem mrežne stranice www.mobilityweek.eu. Prijave se zaprimaju do 15. rujna 2022godine. Ako predstavljate poduzeće, građansku inicijativu, obrazovnu ustanovu ili neki drugi subjekt, svoju „Aktivnost za mobilnost“ vezanu za inicijative za održivu mobilnost i „Bolju povezanost“ možete prijaviti tijekom cijele godine putem mrežne stranice www.mobilityweek.eu.

Svi sudionici koji su se prethodno registrirali za Europski tjedan mobilnosti i označili 3 kriterija za sudjelovanje mogu se prijaviti za dodjelu nagrade u periodu od 1. do 31. listopada 2022. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Prethodna objava
Europska komisija odobrila hrvatski program u iznosu od 437 milijuna eura za potporu tvrtkama u kontekstu ruske invazije na Ukrajinu
Sljedeća objava
My Erasmus Plus experience
Izbornik