Hrvatsko-ukrajinski rječnik

Europe Direct Slaovnski Brod danas je na svečanom otvorenju 25. Katarinskog sajma sudjelovao u inicijativi podjele hrvatsko-ukrajinskih rječnika osnovnim i srednjim školama, porsredstvom Vlade Karešina, predsjednika Ukrajinske zajednice u Hrvatskoh, kako bi pomogao u sporazumijevanju ukrajinskim učenicima koji se u ovom trenutku nalaze na području Brodsko-posavske županije i šire.
Rječnike su izradili Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i EUROPE DIRECT Zadar u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj.
Cilj rječnika je olakšati sporazumijevanje i boravak u Hrvatskoj izbjeglicama iz Ukrajine. Rječnik sadrži osnovne pojmove za djecu školske dobi prikazane u slikovnom obliku, te na napisane na hrvatskom jeziku latiničnim pismom i ukrajinskom jeziku ćiriličnim pismom. Na 44 stranice Rječnika prevedeno je preko 130 osnovnih pojmova, te brojevi do 100 i usporedba abeceda, tj. hrvatske latinice i ukrajinske ćirilice.
Rječnik je besplatan i možete ga preuzeti u centru EUROPE DIRECT centrima u Hrvatskoj, a elektroničko izdanje dostupno je i online.
Prethodna objava
Ukrajina: EU osigurava humanitarnu pomoć za zimu i dodatnih 175 milijuna eura
Sljedeća objava
Očuvanje mentalnog zdravlja – osnovnog ljudskog prava
Izbornik