Očuvanje mentalnog zdravlja – osnovnog ljudskog prava

Europe Direct Slavonski Brod povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava 10. prosinca svake godine, organizira događanje Očuvanje mentalnog zdravlja – osnovnog ljudskog prava 9. 12. 2022., u 10 sati u Centru mladih, A. Starčevića 11. Događaj se organizira sa svrhom promocije važnosti zaštite mentalnog zdravlja te senzibiliziranja šire javnosti za ovu vrstu, svugdje u svijetu prisutnog,  javnozdravstvenog problema. Ujedno, na događanju će biti predstavljanje najnovije EU strategije, akcijski planovi I inicijative, vezane za zaštitu zdravlja, s naglaskom mentalnog zdravlja.

Događaj je namijenjen javnozdravstvenim i odgojnoobrazovnim institucijama, predstavnicima županijskog i gradskog savjeta mladih, članovima Parlamenta mladih Slavonskog Broda, udruga mladih / za mlade, te svim zainteresiranim građanima.

U prvom dijelu programa, prezentacije o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja održat će predavači Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, koja djeluje pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije te naši suradnici  – predstavnici udruge Vrapčići i zajednice L’Arche.

U prgram događanja uvršteno je i predstavljanje projektnih zadataka brodskih parlamentarca koje predviđaju provesti tijekom prosinca.

U drugom dijelu događanja održat ćemo kviz za učenike srednjih škola.

U prvom dijelu kviza (EU kviz) bit će formirane mješovite ekipe, neovisno o školi iz koje dolaze. U drugom dijelu kviza (zdravlje, s naglaskom na mentalno zdravlje), koji organiziraju parlamentarci – učenici Srednje medicinske škole –  sudjelovat će ekipe koje će predstavljati svoje škole. Pobjednička ekipa ovog drugog dijela kviza bit će nagrađena tečajem o pružanju prve pomoći, koji će organizirati učenici i djelatnici Srednje medicinske škole.

Prethodna objava
Hrvatsko-ukrajinski rječnik
Sljedeća objava
Youth discussions with Politicians
Izbornik