Komisija pokreće natječaj za mlade novinare

Komisija pokreće natječaj za mlade novinare

Europska komisija danas je pokrenula ovogodišnji natječaj za ambiciozne mlade novinare Youth4Regions.

Youth4Regions je program  koji studentima novinarstva i mladim novinarima omogućuje da otkrivaju što sve EU čini u njihovoj regiji. Od danas se mogu prijavljivati za sudjelovanje u natječaju u okviru kojega će se odabrati 33 dobitnika. Oni će dobiti pozivnicu za putovanje u Bruxelles tijekom Europskog tjedna regija i gradova, koji bi se trebao održati u listopadu 2020., gdje će sudjelovati u osposobljavanju, raditi uz mentorstvo poznatih novinara u novinarskim redakcijama te posjetiti institucije EU-a i medijske kuće.

Uspješnim sudionicima pružit će se i prilika da osvoje nagradu Megalizzi – Niedzielski za mlade novinare. Natječaj je otvoren za sudionike iz država članica EU-a, susjednih zemalja i zemalja pristupnica.

Obrazac za prijavu i uvjeti sudjelovanja dostupni su na stranicama programa www.youth4regions.eu do 13. srpnja 2020.

Istraživanje provedeno među bivšim sudionicima programa pokazalo je da je zahvaljujući programu 18 % ispitanih dobilo ponudu za posao te da 97 % smatra da im je program pomogao produbiti znanje o EU-u i regionalnoj politici.

Izjave predsjednice von der Leyen na konferenciji za medije dostupne su ovdje.

Prethodna objava
Komisija i Europski investicijski fond omogućili da se s 8 milijardi eura financira 100 000 malih i srednjih poduzeća
Sljedeća objava
Komisija je odobrila hrvatski program jamstava u iznosu od 790 milijuna eura za izvozna poduzeća pogođena posljedicama pandemije koronavirusa
Izbornik