Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost rada

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata

Dioklecijanova 7, Split, 10 sati

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira raspravu na temu mladih i budućnosti rada koja će se održati u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata u Splitu u petak 12. studenog od 10 sati . U raspravi će videovezom sudjelovati zastupnici u Europskom parlamentu Tomislav Sokol i Željana Zovko, poduzetnica Helena Budiša te čelnik Udruge digitalnih nomada Hrvatske Jan de Jong. Uvodne govore održat će splitski gradonačelnik Ivica Puljak te splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, a videoporukom okupljenima će se obratiti i potpredsjednica Komisije Dubravka Šuica. Član njezinog kabineta Toma Šutić pojasnit će način funkcioniranja procesa Konferencije o budućnosti Europe u sklopu kojeg se i održava ova rasprava o mladima i tržištu rada. Riječ je o nizu javnih događanja i konzultacija čiji je cilj donošenje ideja i izrada prijedloga za reformu i buduće politike EU-a. Sastavni dio Konferencije su europski paneli građanki i građana, a o iskustva sudjelovanja na njima videovezom će govoriti europarlamentarka Sunčana Glavak te Martina Zvonar.

Raspravu možete pratiti na Facebook stranici i na YouTube kanalu Europskog parlamenta u Hrvatskoj .

Panel o mladima i budućnosti rada održava se u partnerstvu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Sveučilišta u Splitu, Hrvatskog sabora, Hrvatske zajednice županija, Grada Splita, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Europe Direct centra u Splitu. Prikupljeni zaključci bit će dio prijedloga što će se objaviti na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije o budućnosti Europe.

Kontekst

U sklopu procesa Konferencije o budućnosti Europe, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira tematske rasprave u 10 sveučilišnih gradova. Prije Splita i panela o budućnosti rada, u Osijeku je održana rasprava o IT industriji, u Dubrovniku o održivom turizmu, u Rijeci o budućnosti kulture, a u Puli o obrazovanju. Konferencija o budućnosti Europe niz je javnih rasprava koji omogućuju građankama i građanima iznošenje ideja i izradu prijedloga za reformu i buduće prioritete EU-a. Sastavni dio Konferencije je višejezična digitalna platforma na kojoj građanke i građani mogu razmjenjivati ideje, povezivati se, predlagati rješenja i inicijative te različite aktivnosti. Uz panele i rasprave, građani sudjeluju i u radu plenarne skupštine u kojoj su i eurozastupnici, predstavnici nacionalnih parlamenata, Vijeća EU-a, Europske komisije, Odbora regija, Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, socijalnih partnera i civilnog društva.

Napomena urednicima: Ulazak u Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata bit će omogućen isključivo uz COVID potvrdu.

Prethodna objava
Zaključena druga plenarna sjednica Konferencije o budućnosti Europe
Sljedeća objava
Zajedničko događanje Ureda za udruge Vlade RH, Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija i Agencije za mobilnost i programe EU 23. studenog 2021.
Izbornik