Održana informativno-edukativna radionica za pduzetnike

Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) organizirao je 21. prosinca 2020. online informativno-edukativnu radionicu za poduzetnike, osobe koje planiraju pokrenuti vlastito poslovanje i sve ostale zainteresirane.
Na početku radionice sudionike su pozdravili Tomislav Barbarić, ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije i Brigita Ivoševac, voditeljica EDIC-a Osijek.

Alen Botica, iz Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja te službe SOLVIT, predstavio je EU kontaktne točke i alate za poduzetnike i za građane koji omogućuju pristup informacijama o pravima i mogućnostima na unutarnjem tržištu EU-a. O Europskoj poduzetničkoj mreži, njezinoj strukturi, aktivnostima i uslugama koje pruža govorila je Ivona Mrva iz Tera Tehnopolis d.o.o. Tera Tehnopolis d.o.o. jedan je od partnera u konzorciju Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj.
Za sudionike je organizirana i online edukativna radionica na temu digitalnog marketinga, a sadržaj radionice koju je provela Ena Valentina Đerek iz Bamboo Lab d.o.o. obuhvatio je osnove o digitalnom marketingu, content marketing i influencer marketing.
Ružica Bjelica, iz Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, predstavila je aktualni B-Light natječaj za poduzetnike koji je objavila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u okviru B Light Grant Sheme – projekta kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.
Na ovom online događaju sudjelovale su i naši predstavnici Informacijskog centara Europe Direct Slavonski Brod i Europe Direct Pula-Pola.

Prethodna objava
EUROPSKI ODGOVORI NA SADAŠNJE I BUDUĆE IZAZOVE
Sljedeća objava
Koronavirus: 361 milijun eura iz fondova kohezijske politike EU-a za potporu hrvatskom gospodarstvu
Izbornik