Otvorene prijave za nagradu Lorenzo Natali za medije

Novinari se od danas mogu prijaviti za nagradu Europske komisije za medije Lorenzo Natali. Nagradom se novinare iz cijelog svijeta nagrađuje za njihovo internetsko, tiskano ili audiovizualno izvještavanje o ljudskim postignućima i ustrajnosti u pitanjima održivog razvoja. Njihove priče otkrivaju nepravde i prisiljavaju nas na djelovanje.

Kako bi obilježila tu objavu, povjerenica za međunarodna partnerstva Jutta Urpilainen izjavila je: Nagrada Lorenzo Natali za medije prepoznaje doprinos novinara u izgradnji održivijih, pravednijih i prosperitetnijih društava te otvorenoj komunikaciji s osobama na visokim položajima. Njihove priče pomažu u rasvjetljavanju i pronalaženju rješenja za siromaštvo, nejednakosti i nepravde. Željela bih potaknuti novinare koji se bave pričama o održivom razvoju diljem svijeta da se prijave i pridruže globalnoj zajednici pobjednika, članova žirija i partnera nagrade za medije Lorenzo Natali.

 

Glavna tema ovogodišnje nagrade je novinarstvo o održivom razvoju. Ovogodišnje prijave trebale bi se odnositi na pitanja međunarodnog partnerstva kao što su, među ostalim, borba protiv siromaštva i nejednakosti, ljudska prava, demokracija, mladi, ravnopravnost spolova, okoliš i klimatske promjene, zdravlje, tehnologija i digitalizacija. Novinare se poziva da svoje radove pošalju internetom do 15. ožujka 2020. u tri kategorije, s nagradama od po 10 000 eura.

Pobjednici će biti proglašeni i nagrađeni na Europskim danima razvoja u Bruxellesu 9. i 10. lipnja 2020.

Prethodna objava
Trgovinske povlastice potiču izvoz u Europsku uniju iz zemalja u razvoju
Sljedeća objava
Govor predsjednice Ursule von der Leyen na sjednici Europskog parlamenta o pregovorima o novom partnerstvu s Ujedinjenom Kraljevinom
Izbornik