Pridružite se Timu Europe Direct Europske komisije i postanite naš neovisni komunikator ili komunikatorica

 Ako ste upoznati s temama Europske unije i vješti ste u komunikaciji – imamo uzbudljivu priliku za vas! Radi pojačavanja aktivnosti informiranja i aktivnog uključivanja građanki i građana u teme koje se odnose na Europsku uniju i njezine politike, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj uspostavlja Tim EUROPE DIRECT.

Europe Direct dinamična je i utjecajna mreža posvećena promicanju svijesti o EU temama te poticanju sudjelovanja građana u javnoj raspravi o Europskoj uniji. Kao članovi naše mreže, imat ćete jedinstvenu priliku informacije o EU-u učiniti dostupnima svima. Pružanjem jasnih i sažetih objašnjenja omogućit ćete pojedincima da bolje razumiju politike EU-a i potaknuti ih da budu aktivni u demokratskom životu EU-a.

Koga tražimo?

Članovi Tima EUROPE DIRECT u skladu sa svojim stručnim područjima sudjeluju u raspravama ili konferencijama, događanjima, panelima, radionicama, osposobljavanjima, radijskim/televizijskim emisijama, objavljuju novinske članke i slično. Dio mreže Tima EUROPE DIRECT mogu biti državljanke ili državljani bilo koje države članice Europske unije koji:

–          dobro poznaju EU, njezino funkcioniranje, najnovija zbivanja i najvažnije inicijative

–          posjeduju stručno znanje u jednom ili više područja politika EU-a

–          imaju komunikacijske vještine kao što su držanje govora, animiranje, vođenje ili moderiranje rasprava ili konferencija, događanja, panela, radionica, osposobljavanja, uključujući pristupe participativne demokracije, te se pojavljuju u medijima (u radijskim/televizijskim emisijama) i objavljuju novinske članke

–          imaju jezičnu razinu izvornog govornika hrvatskog jezika, dobro poznavanje engleskog jezika (barem razina C1) i informatičke vještine za pristup informacijama ili osposobljavanjima koje pruža Komisija.

Što nudimo?

–          neprekidne mogućnosti učenja: Komisija će članovima Tima EUROPE DIRECT staviti na raspolaganje relevantne izvore informacija, i to u obliku internetskih tečajeva, biltena i slično

–          pristup programima edukacije: godišnji sastanci i/ili osposobljavanja organiziraju se u Hrvatskoj, a povremeno se mogu organizirati i sastanci u Bruxellesu. Za sastanke u Bruxellesu Komisija snosi troškove putovanja i smještaja.

–          profesionalni rast: Predstavništvo Europske komisije promiče aktivnost mreže Tima EUROPE DIRECT na svojim internetskim stranicama i putem drugih kanala. Postat ćete dio zajednice neovisnih komunikatora koji dijele vašu strast prema Europskoj uniji i povezati se s različitim dionicima i proširiti profesionalne mreže.

Spremni ste postati član Tima EUROPE DIRECT? Prijavite se na ovoj poveznici i priložite:

–          motivacijsko pismo u kojem se navodi zemljopisno područje aktivnosti kandidata, stručna područja kandidata i komunikacijske vještine i

–          životopis (CV).

 

Rok za podnošenje prijave je 27. srpnja 2023. Kandidat će o ishodu prijave biti obaviješteni e-poštom početkom rujna 2023.

VIŠE INFO

Internetska stranica Predstavništva Komisije u Hrvatskoj

Poveznica za prijavu

Prethodna objava
Film Blizu osvojio Nagradu publike LUX 2023.
Sljedeća objava
Izvješće o vladavini prava za 2023.: napredak u pogledu 65 % preporuka, ali potrebne su daljnje mjere
Izbornik