Europska komisija objavila natječaj za “Nagradu Jan Amos Comenius za visokokvalitetno poučavanje o Europskoj uniji”

“Nagrada Jan Amos Comenius za visokokvalitetno poučavanje o Europskoj uniji” dodjeljuje se srednjim školama u Europskoj uniji. Rok za prijave je 6. veljače 2020. u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, a nagrada će se dodijeliti u svibnju 2020.

Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, izjavio je: Potrebne su mjere za poboljšanje znanja i razumijevanja građana o Europskoj uniji. Poučavanje mora započeti od rane dobi, a škole imaju ključnu ulogu u poticanju mladih Europljana da postanu informirani europski građani koji aktivno sudjeluju u demokratskim procesima kojima se oblikuje budućnost EU-a. Iznimno mi je drago što se nagradom jača vidljivost škola koje poboljšavaju informiranost učenika u EU-u i razvijaju osjećaj pripadnosti.

Nagrada je inicijativa Europskog parlamenta, a provodi je Europska komisija. Dodatne informacije o sudjelovanju, uključujući dokumente za prijavu i pravila, dostupne su https://ec.europa.eu/education/resources-and-tools/funding-opportunities/jan-amos-comenius-prize_hr

Prethodna objava
Povijesni sporazum o zaštiti 100 europskih oznaka zemljopisnog podrijetla u Kini
Sljedeća objava
Gospodarsko usporavanje ne utječe na tržište rada i plaće u Europi
Izbornik