EUROPSKI PARLAMENT USVOJIO NOVI, UKLJUČIVIJI PROGRAM ERASMUS+

U razdoblju 2021. – 2027. za program koji je dokazao svoju važnu ulogu u jačanju europskog identiteta odvojit će se gotovo dvostruko više sredstava (više od 28 milijardi EUR iz različitih izvora) u odnosu na prethodno sedmogodišnje razdoblje (14,7 milijardi EUR). Zastupnici su u završnoj fazi pregovora s Vijećem uspjeli osigurati dodatnih 1,7 milijardi EUR.

Tijekom rasprave na plenarnoj sjednici prije usvajanja programa većina sudionika istaknula je da su životi mladih ljudi pogođeni pandemijom COVID-19 i ukazali na važnost programa Erasmus+ koji su građani ocijenili najuspješnijim programom EU-a za buduće generacije.

Novi program Erasmus+ pružat će više alata i resursa za potporu uključivanju, te će obuhvaćati i boravak polaznika programa za obrazovanje odraslih u drugoj državi članici do najviše šest mjeseci. Također će biti jednostavniji i pristupačniji za podnositelje prijava uz korisnicima prilagođenije IT sustave i manje papirologije. U njegovu okviru nudit će se „mala partnerstva”, posebni programi financiranja za manje organizacije, kao što su udruge mladih i sportski klubovi.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Prethodna objava
Budućnost je tvoja!
Sljedeća objava
DONESENA TREĆA ODLUKA O FINANCIRANJU PROJEKATA U OKVIRU OTVORENOG (TRAJNOG) POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „UMJETNOST I KULTURA ONLINE“
Izbornik