Globalni odgovor na koronavirus: EU organizira prikupljanje sredstava

Europska unija udružila je snage s globalnim partnerima i organizira prikupljanje sredstava, globalni odgovor na koronavirus, koje počinje 4. svibnja 2020.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i globalne zdravstvene organizacije pokrenule su zajednički poziv na djelovanje da bi se brzo ostvario pravedan pristup sigurnoj, kvalitetnoj, djelotvornoj i cjenovno povoljnoj dijagnostici, terapeutskim postupcima i cjepivu protiv koronavirusa.

Da bi se za to prikupila sredstva, Europska unija s partnerima organizirat će svjetsko maratonsko prikupljanje sredstava. Zemlje i organizacije diljem svijeta pozvane su da doniraju kako bi se ostvario početni cilj, prikupljanje 7,5 milijardi eura.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je: U borbi protiv koronavirusa moramo ujediniti cijeli svijet, sve čelnike i sve ljude. Za samo deset dana počinje svjetsko prikupljanje sredstava. Pravi maraton. Za pobjedu nad koronavirusom nužni su globalni odgovor i trajno djelovanje u mnogim područjima. Moramo razviti cjepivo, proizvesti ga i dostaviti u svaki kutak svijeta. I ono mora biti dostupno po pristupačnoj cijeni. Izjava za medije dostupna je ovdje.

Prethodna objava
Koronavirus: Smjernice EU-a za siguran povratak na radno mjesto
Sljedeća objava
Sastanak čelnika zemalja zapadnog Balkana: EU nudi dodatnu pomoć u rješavanju krize uzrokovane koronavirusom i iznosi prijedlog za oporavak nakon pandemije
Izbornik