Komisija otvorila prijave za 11. nagradu za pristupačnost grada

Komisija je otvorila prijave za 11. nagradu za pristupačnost grada osobama s invaliditetom. Ovom se nagradom prepoznaje inicijativa gradova diljem EU-a te napori koje su uložili da postanu pristupačniji za osobe s invaliditetom. Pristupačni gradovi jamče bolju kvalitetu života i jednake mogućnosti pristupa svim resursima i prednostima koje nude.

Posljednjih mjeseci gradovi su imali važnu ulogu u suočavanju s globalnim izazovima, kao što je primjerice pandemija koronavirusa, a to će se odraziti i na ovogodišnju konkurenciju. Helena Dalli, povjerenica za ravnopravnost, izjavila je: Gradovi su na prvoj liniji kad je riječ o borbi protiv problema uzrokovanih koronavirusom. Pristup javnim mjestima i uslugama važniji je nego ikada. Zbog toga će se ove godine posebno naglasiti važnost dostupnosti javnih usluga u doba pandemije.

Gradovi EU-a s više od 50 000 stanovnika pozvani su da se prijave do 9. rujna 2020, a Europska komisija nagradit će najbolje gradove s nagradama u iznosu od 150 000, 120 000 EUR i 80 000 eura.

Povjerenica Dalli otkrit će prvog pobjednika na svečanosti dodjele nagrada početkom prosinca 2020. Prošle godine nagrada za pristupačnost grada osobama s invaliditetom za 2020. dodijeljena je Varšavi zbog njezine sposobnosti da u kratkom vremenu znatno poboljša pristup sadržajima u gradu. Više informacija o nagradi možete pronaći ovdje, a informacije potrebne za prijavu možete pronaći ovdje.

Prethodna objava
Koronavirus: EU dodjeljuje 314 milijuna eura inovativnim poduzećima za borbu protiv virusa i potporu oporavku
Sljedeća objava
Easy steps to help your child become a Digital Citizen
Izbornik