Mladi i demokracija


Europe Direct Slavonski Brod, koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod organizirao susret s mladima – učenicima, studentima, članovima udruga, nastavnicima, predstavnicima organizacija civilnoga društva i lokalnih vlasti na temu “Mladi i demokracija” 23. 2. 2024. od 11 do 12.30 u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, Trg Stjepana Miletića 12.

Na događanju su sudionici imali priliku biti bolje informirani o oblicima i načinima sudjelovanja mladih u demokratskim procesima. O ovoj temi je govorio Berto Šalaj, Fakultet političkih znanosti. Nikola Baketa, Institut za društvena istraživanja, predstavio je rezultate istraživanja o položaju mladih, odnosu prema aktivizmu, sudjelovanju u demokratskim procesima odlučivanja i na koji način ih potaknuti na veću uključenost. Maja Kutnjak, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, govorila je o europskim izborima i važnosti izlaska mladih na izbore.
događanje je modeirirala Željka Gavranović, novinarka, SBPlus portal.

Svrha ovog događanja bila potaicanje mladih na veću uključenost u društvena i politička zbivanja, jer na taj način utječu na kreiranje zajedničke budućnosti.

U prepunoj dvorani Gradske knjižnice Slavonski Brod mladi su pokazali velik interes za teme građanske participacije te veće uključenosti u društvena zbivanja. Razgovarali u o važnosti izlaska na izbore za Europski parlament 9. lipnja, a naši panelisti su osim toga odgovarali i na brojna pitanja prisutnih o tome kako još više približiti ovakve teme onima koji tek počinju sudjelovati u životu svoje zajednice. Predstavljen je i CERV progam. Have your say in EU- rezultati i mogućnosti nastavka projekta.
Gosti panela su bbili mladi – učenici završnih razreda sredjih škola iz Pakraca, Našica, Osijeka, Vukovara i Slavonskog Brod. studenti, članovi savjeta mladih, predstavnici institucija i udruga.

Prethodna objava
Erasmus plus za poduzetnike
Sljedeća objava
Euroclasses radionica
Izbornik