Videonatječaj Imam mota

 

 

Pravila videonatječaja Imam mota

 

Članak 1.

Svrha priređivanja nagradnog natječaja

 

Priređivač priređuje nagradni natječaj za videoradove sa svrhom poticanja mladih na aktivno uključivanje u obilježavanje Europske godine vještina 2023.

Proteklih nekoliko godina obilježili su raznovrsni izazovi – pandemija, rat u Ukrajini, demografske promjene, poremećaji u opskrbnim lancima, gospodarska i energetska kriza, visoka inflacija i rast cijena, digitalna transformacija i digitalizacija, okretanje prema klimatskoj neutralnosti i obnovljivim izvorima energije. S njima se mijenjaju i naši svakodnevni životi i način na koji radimo, učimo i angažiramo se u društvu. Kad imamo prave vještine, možemo se prilagoditi novonastalim i budućim promjenama, ostvariti osobnu dobrobit te ujedno doprinositi društvu, produktivnosti i gospodarskom rastu.

Razmišljate li o svom budućem zanimanju? Hoće li ono biti potrebno u društvu za pet ili deset godina? Što ste učinili ili što biste brzo trebali činiti kako biste stekli vještine koje će vas učiniti potrebnim na novim, sve zahtjevnijim i brzoizmjenjivim tržištima rada?

Pozivamo vas da podijele videoradove  – poruku ili prezentaciju svoje vještine, mota u bilo kojem području ljudskih djelatnosti, u trajanju do 30 sekundi.

Svoje prijedloge (broj nije ograničen) možete iznijeti u kratkom videoradu do 30 sekunda koji je potrebno objaviti na osobnom profilu – Facebooku, Instagramu, YouTubeu ili Twitteru, u naslovu opisati sadržaj svog videa  te ga poslati na e-mail info.edsb@gmail.com. Objavu videa je potrebno označiti hashtagom   #EYS2023.

Pošaljite videorad na info.edsb@gmail.com zajedno s vašom osobnim podatcima: ime, prezime, adresa, dob, status (zaposlen, nezaposlen, učenik, student…), institucija, broj telefona/e-mail i adresa najkasnije do 25. svibnja 2023. i osvojite nagradu!

Videoradovi treba prikazati jednu od brojnih vještinama koje ste stekli ili na ste na putu njezina stjecanja. To mogu biti osnovne vještine poput ranih vrsta pismenosti (matematičke, glazbene, građanske…), digitalne vještine te strukovne ili tehničke vještine, poduzetničke vještine i transverzalne vještine (poznavanje stranih jezika ili osobni razvoj i sposobnost učenja), socijalne vještine. Možda ste vješt frizer ili orač, unapređujete poljoprivrednu, voćarsku ili stočarsku proizvodnju, vrsno upravljate projektnim ciklusom, bavite društveno korisnim radom, programiranjem i algoritmima, sportom, glazbom ili plesom…

Nagradni se natječaj organizira na međunarodnoj razini. Natječaj ni na koji način nije sponzoriran ili promoviran od strane društvenih mreža Instagram, Facebook i You Tube niti je povezan s Instagramom, Facebookom ili You Tubeom.

Nagrade se dodjeljuju i preuzimaju u Europe Directu Slavonski Brod, uz predočenje osobne iskaznice. U slučaju nemogućnosti dolaska dobitnika po nagradu, bit će mu uručena poštom.

 

Članak 2.

Trajanje

Nagradni natječaj traje do 25. 5. 2023. u 24:00 sati. Videorad se postavlja na You Tube, Instagram ili Facebook osobe koja se prijavljuje na natječaj, uz obavezno označavanje #EYS2023, te obavezno slanje na email  info.edsb@gmail.com Jumbo mailom ili We Transferom.

 

Članak 3.

Pravila nagradnog natječaja

Pravila nagradnog natječaja bit će objavljena na Facebook stranicama Europe Directa Slavonski Brod prije početka nagradnog natječaja.

 

Članak 4.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju svi mladi, s prebivalištem u Europi, osim zaposlenika priređivača kao i članova njihovih užih obitelji (roditelji, supružnik, djeca, sestre i braća). Svi prijedlozi moraju biti autorski, tj.  videoradovi moraju sadržavati originalan sadržaj.

 

Članak 5.

Kako sudjelovati

Korisnici mogu sudjelovati u nagradnom natječaju tako da na vlastitom Facebooku/Instagramu/YouTubeu objave video rad s hashtagom #EYS2023, uz obavezno slanje na e-mail info.edsb@gmail.com, po potrebi i Jumbo mailom ili We Transferom.

Nije ograničen broj videoradova koje jedan sudionik smije objaviti i na taj način sudjelovati u natječaju, ali jedan sudionik može osvojiti samo jednu nagradu.

Videoradovi mogu biti snimljeni profesionalnom ili amaterskom kamerom te mobitelom, u landscape (vodoravnom) položaju.

Sudjelovanje mentora koji se profesionalno bave filmom ili su članovi nevladinih udruga je dobrodošlo (nije nužno da je mentor profesor).

 

Komunikacija sa sudionikom nagradnog natječaja provodit će se preko e-maila info.edsb@gmail.com .

Videoradovi ne smiju sadržavati uvredljive, neprikladne i vulgarne sadržaje. Svi videoradovi koje pristignu na natječaj pregledat će se. Radovi koji ne budu zadovoljavali pravila bit će diskvalificirani.

 

Videorad u trajanju do 30 prikazivat će se i na društvenim mrežama i  medijima.

 

Prijava mora sadržavati:

– Ime i prezime, dob, status (učenik, student, zaposle/nezaposlen…)

– Kontakt detalje (adresa, telefon, mail)

– Ime i prezime mentora (ukoliko postoji)

– Link na videorad koji je prethodno postavljen na You Tube/Instagram/Facebook/Twitter stranicu u trajanju do 30 sekunda. (Radovi duži od 30 sekunda neće biti razmatrani.)

 

Članak 6.

Nagrade

Proglasit ćemo autore 10 najboljih videoradova i objaviti ih na YouTube kanal Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Europe Directa Slavonski Brod!

Pobjednik: jedan,

autori 3 najbolja videorada ćemo nagraditi

Nagradni fond obuhvaća 10 nagrada:

  • 1 video digitalna kamera za pobjednika
  • autori prva tri nagrađena videorada ostvarit će mogućnost sudjelovanja na međunarodnom susretu organiziranom povodom Europske godine vještina
  • dodijelit ćemo priznanja za autore 10 najboljih videoradova

 

 

Članak 7.

Izvlačenje dobitnika

Pobjednike nagradnog natječaja odabrat će stručni žiri prema kriterijima kreativnosti i kvalitete video rada.

 

Članak 8.

Obavijest o dobitku i preuzimanju nagrade

Ime i prezime pobjednika bit će objavljeno na Instagram profilima / Twitterima / i Facebook stranicama Europe Directa Slavonski Brod, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, najkasnije 10 dana nakon završetka proglašenja pobjednika Natječaja.!

Ukoliko se nađete među prvih 10, imat ćete priliku svoj videorad i svoju vještinu predstaviti pred širom publikom u Slavonskom Brodu 2. 6. 2023.

 

 

Članak 9.

Općenito o nagradama i dobitnicima

Nagradu nije moguće zamijeniti za novac ili bilo koju drugu nagradu. Prijenos nagrada na treću osobu nije moguć. Jedna osoba može osvojiti samo jednu od navedenih nagrada.

Priređivač nagradnog natječaja pridržava pravo da ne dodijeli nagradu ako se utvrdi da je korisnik u nagradnom natječaju sudjelovao u suprotnosti s pravilima i uvjetima nagradnog natječaja.

Preuzimanje nagrade

Preuzimanjem nagrade prestaju sve obaveze priređivača prema dobitniku.

Ako se dobitnik ne javi u roku od mjesec dana od proglašenja dobitnika priređivač nagradnog natječaja pridržava pravo da dobitnika poništi.

 

Članak 10.

Suglasnost s pravilima

Smatra se da sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik prihvaća ova pravila nagradnog natječaja. Pravila počinju vrijediti nakon što budu objavljena na web-stranici EDSB.

 

 

 

Članak 11.

Sudionici svojim sudjelovanjem u nagradnom natječaju neopozivo prihvaćaju da je priređivač njihov videorad i ime ovlašten koristiti u promotivne svrhe.

 

Članak 12.

Sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionik također daje suglasnost da priređivač njegove osobne podatke pohrani u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Po završetku nagradnog natječaja ta se suglasnost može povući u svakom trenutku.

 

Članak 13.

Priređivač zadržava pravo otkazati, prekinuti ili staviti u stanje mirovanja nagradni natječaj u slučaju više sile, manipulacije, neovlaštenog zahvata, prijevare, tehničkog kvara, ljudske pogreške koja je izvan kontrole priređivača, ako je time ugroženo upravljanje, sigurnost, pravičnost, etičnost ili ispravna provedba nagradnog natječaja.

Sve informacije i nagrade osigurava Europe Direct Slavonski Brod i Predstavništvo Europske komisije u RH.

 

Prethodna objava
Novo izdanje Atlasa migracija omogućuje pristup podacima o migracijama
Sljedeća objava
Competition announcement (from 4/14 to 5/23)
Izbornik